Glossybox - summer romance!


Glossybox - vilken julafton det blev såhär mitt i sommaren! :)

Blev medlem hos Glossybox för ett par veckor sedan och fick idag mitt första paket. Och vilken fint paket sedan. Jag gillade hela presentationen. Fin låda med silkespapper och rosa fint band runt. Och innehållet gick inte av för hackor det heller.



1. ODD MOLLY, "Sun-Day" Post Sun Lotion (full size)
En aftersun-produkt är snäppet sent att få såhär nästan framme vid augusti. Luktar ljuvligt dock, så som Odd Mollys produkter ofta gör.

2. Alessandro, heel Rescue Balm
Mycket välkommen produkt såhär på sommaren. Fötterna som nästan jämt är barfota tar lite stryk såhär i sommartider.

3. Brilliantsmile, Whitening+ Toothpaste (full size)
Testade nu ikväll. Känns fräscht i munnen efter tandborstningen (gör det väl förvisso efter de flesta tandborstningar!). Om den kommer ge mig vitare tänder är väl tveksamt, men den får gärna överraska...

4. Anatomicals, Farewell the Scarlet Pimplehell, Cleansing Mud Mask (full size)
Känns alltid lite lyxigt att använda ansiktsmask. När jag kom ut från badrummet tyckte barnen att jag skulle fixa gurkskivor också, så klassisk såg jag ut. Jag gillade denna masken! Nu såhär efteråt känner jag mig ren och mjuk i hyn.

5. Alessandro, Pro White Nail Polish
Presenteras som en mirakelprodukt som neutraliserar missfärgningar på nagelytan, missfärgningar som kan uppstå från bland annat färgade nagellack.
Använder mest klara nagellack, brukar därför inte stöta på detta problem. Testade lacket, och det kan ju också användas som ett vanligt klart lack.

Tummen upp alltså för Glossybox!
Dels för produkterna men också för den lyxiga känslan när man öppnar sitt paket. Spontant kan jag känna att den gärna får komma oftare än 1 gång i månaden. Varannan eller var tredje vecka hade varit toppen, eller så är det jag som tycker det känns länge till nästa paket. Och det är ju ett gott betyg.

Maken undrade om det fanns Glossybox för män, känns som att det finns marknad för det också...

Update: Japp, till hösten ska manliga motsvarigheten lanseras. Gillar vi.


Same same


Det är inte helt lätt att få till ett blogginlägg via ipaden. Kan inte lägga in bilder och inte göra några radbrytningar. Meeen, då blir det lite osmidigt bloggande. Nuförtiden sker ju mycket av surfandet via mobiler och surfplattor. Och det känns ju ngt omständigt att dra igång datorn för att slänga iväg ett snabbt blogginlägg. Har hittat blogg.se-appen, men den går det inte att logga in på. Får väl helt enkelt fixa till de inläggen i efterhand.

Anyway, jag och barnen (2 av dem iallafall!) har varit en sväng på Helsingborgsfestivalen idag. Något motvilliga barn lät sig övertalas till en eftermiddag i Helsingborg. Weird, när jag var liten älskade jag dylika aktiviteter. Det märks att barnen börjar bli stora. Andra saker drar, kompisar till exempel är hög prio nuförtiden.
Och det är ju så det ska vara, även om det stinger till liiiite grand när barnen inte längre hoppar jämfota när vi föreslår familjeutflykter.
Det var mysigt att kika runt lite på festivalen, men kanske att jag håller med barnen lite ändå. För det är ju lite same same på de flesta stadsfestivaler. Samma knallar, samma matvagnar, samma tivoli etc.

Ikväll har det varit en blandad kompott av lite av varje. Pratstund med grannfrun, tacos med barnen och lördagsmys...

Reatider





Det finns ju rea och så finns det REA.
Det är nu det börjar bli kul att fynda på rean. Har själv jobbat i butik i många år och vet att första sänkningen i början på sommaren ofta är runt 30%. Men det ska vara betydligt  mer än så om det ska kännas som ett riktigt fynd. Och nu snackar vi. Blev en storhandling på Stadiums rea. Halva reapriset gillar vi.





Dessa hörlurar är det dragkamp om här hemma. Stora färgglada hörlurar är visst hårdvaluta.

 

Gummistövlar har jag behövt hur länge som helst. Har spanat och kikat på allsköns fina gummistövlar. I åratal egentligen. När barnen var små var det ju hur viktigt som helst att de hade kläder för alla väder. Rätt utrustade från topp till tå med stövlar och regnställ. Men för mig har det faktiskt inte blivit av att köpa ett par gummistövlar. Förrän nu. När det är halva reapriset finns det liksom inga ursäkter.


Strandhäng


En riktigt nice dag på stranden har vi idag. Barnen har hittat kompisar och har fullt upp. Vilket medför att jag och maken kan sitta och njuta i varsin solstol. Inte många knop gjorda idag. Läser tidningar och har det gott.

Till skillnad från igår vill jag idag passa på att njuta av sommarvärmen, för imorgon ska regnet visa sig igen. Men det tänker vi inte på nu. Nu ägnar vi oss åt att bada (alla utan jag dock, har inte doppat mig ännu...), äta melon, jordgubbar och chokladwafers. Sommar.


Bikramspinning

Idag nosar temperaturen uppåt 27-28 grader. It's hot!
Maken och två av barnen är och svalkar sig på stranden. Men jag kände inte alls för strand och bad idag. Man förväntas nästan ha dåligt samvete när man inte passar på medan vi har fint väder. På lördag ska ju regnet komma igen.
Men jag får vara lite motvalls idag. Mellansonen prioriterade fotbollsträningen framför bad. Och jag tänkte att jag också skulle ta mig iväg och träna idag. Spinning. Men ska villigt erkänna att jag inte skuttar iväg idag. Jag blir seg när det är så här varmt. Men jag har inte varit lika flitig med träningen i sommar, och behöver komma igång med mina 3-4 pass i veckan. Så det är bara att bestämma sig. Antar jag. Bikramspinning nästa!

Update: Visst, segt att ta sig upp från soffan och komma iväg. Men vilken kraft bra träning ger! Om jag var trött när jag gav mig iväg så var jag definitivt inte det när jag kom hem. Och det är just det man ska försöka påminna sig själv om. Att träning ger så mycket tillbaka!


Fotografwannabe


Alla har vi väl en mental att göra-lista. Saker som ska bli av sedan. Sedan när man har hunnit undan allt det där andra. Kanske på semestern, eller varför inte till helgen när inga måsten står på schemat. Man har en tendens att skjuta på vissa saker helt enkelt. Annars är jag en sådan som ogärna skjuter upp saker och ting. Vill gärna hinna undan tråkiga måsten.

Men så var det det här med att lära sig fotografera med systemkameran!
Köpte en Nikon D3100 i slutet på förra året, och för att komma igång med fotograferingen så körde vi igång och började fota med autofokus. Och där är vi fortfarande. 8 månader senare.

Måste helt enkelt lära mig kameran. Typ igår helst. När jag beställde kameran så ingick det någon slags "fotokurs", den har jag dock inte sett röken av. Så jag antar att det är någonting man själv aktivt ska söka upp via nätet. Och det har som sagt lagts på den där att göra-listan.

Det blir ju kanonbilder även med autofokuset, därför är det ingen högoddsare att det gissningsvis tar ett liiitet tag till innan jag lär mig kameran. När barnen börjar skolan igen kan jag ju inte skylla på att det inte finns tid iallafall...





Strandväder!

Äntligen får vi njuta av lite sommarvärme.
Jag och svägerskan sitter och latar oss i varsin solstol. Barnen leker i vattenbrynet, letar stenar och visar lite då och då upp sina fynd. Riktigt nice att få sitta på rumpan och njuta en dag som denna.


Sockerholic?!

Alltså, det blir alldeles för mycket godis dessa dagar (eller snarare veckor!). Nu i semestertider blir det något nästan varje kväll. Inte precis vad min kropp egentligen behöver. Tror inte morgonens powerwalk kompenserar kvällens godisintag. Nåväl, gott var det!

Sommartider hej hej

Här hemma är det ganska sköna lata dagar. Pappan i huset jobbar och vi andra får njuta av sommaren utan några större krav på tillvaron.
Eller nja, vi andra är kanske att ta i. För mig är det full rulle ändå. Barnen är hungriga mest hela tiden, och tvätthögen fylls på i en aldrig sinande hastighet. Och allt annat som ska göras i ett hushåll, det tar ju inte direkt paus även om vädret är fint. Men jag njuter ändå, vi sover länge på morgonen och har inga tider att passa. Tror att det är just det som barn behöver på sommarlovet. Det kan till och med vara nyttigt att ha lite tråkigt också.




Sommarlov rules! <3

Sommarläsning!


I semestertider är det många som får fart på läsandet. Jag kan vara lite periodare, ibland har jag en korsordsperiod (tantvarning på den!) och då blir det inte lika mycket läsning.   
I sommar har det dock blivit en hel del läsning. Just nu har jag börjat på Charlaine Harris böcker, de som bygger på serien True blood.
När jag läste första boken slogs jag av att jag saknade speciellt en karaktär. Tara! Hon var inte med alls i första boken, och ännu så länge inte i andra boken heller. Kanske en karaktär skapad av manusförfattarna?! Får helt enkelt läsa vidare och se om hon dyker upp...




Vem är då jag?

Som namnet på bloggen antyder så är jag en hemmaloppa, eller hemmamamma som det också kallas. Mamma till tre fina pojkar, äldsta har precis gått in i tonåren (med allt vad det innebär!) och tätt efter kommer mellansonen på 12 år. Och så har vi minstingen på snart 8 år.

Har varit hemma mycket med barnen, men är nu hemma på heltid sedan ca 1 1/2 år. Att jag är hemma på heltid med så pass stora barn är verkligen guld värt. För det är ju inte bara när barnen är små som det är bra att ha en förälder hemma. Det är lyxigt att få gå hem direkt efter skoldagens slut, att få äta mellis i lugn och ro (eller inte...beror helt på hur många vi är kring bordet!). Att få göra läxorna innan kvällens trötthet slår till. Finns många fördelar med att ha en förälder hemma, och det är lyxigt att få vara den föräldern.

Får ofta frågan om det inte är dags för mig att börja jobba. Man är ju lite udda i ett samhälle där det förväntas att alla ska jobba, och gärna göra karriär. Idag förväntas vi hinna med så mycket, på så många plan. Familj, jobb/karriär, vänner, träning, resor och gärna ett hem som platsar i ett glansigt inredningsmagasin. Etc. Men just nu njuter jag av tillvaron, med mycket tid med de viktigaste som finns - familjen. Och hinna med mig själv också, det är inte att underskatta.

Bloggstart!

Tänkte att jag skulle blogga lite jag med. Startade upp denna bloggen via i-paden, men det verkar inte vara optimalt att blogga från den. Får helt enkelt testa mig fram... :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0